09 Apr
"רילוקיישן מביא איתו הזדמנות מדהימה, רק צריך לקחת אותה בשתי ידיים". טלי ריסיס-ברוידא

איך מחליפים קריירה תובענית בחיים על אי בתאילנד? טלי בחרה להפוך את הרילוקיישן לנקודת מפנה, לבנות קריירה חדשה וליצור לעצמה חיים מאוזנים יותר. 
טלי, בת 40, נשואה לעופר ואמא למיה ולרום. במהלך הקורונה החליטה שהיא רוצה שינוי, קופנגן קראה לה. מה שהיה אמור להתחיל כהרפתקאה של שנה, נמשך כבר שלוש וחצי שנים והפך למסע של גילוי עצמי. כיום היא מאמנת אישית, מייעצת ומלווה משפחות השוקלות מעבר לקופנגן, ומלווה אותן גם לאחר המעבר, תוך שימוש בכלים פרקטיים ואימוניים.

איך היו נראים החיים המקצועיים שלך  לפני הרילוקיישן?

"עבדתי במשך שש שנים כמנהלת תקשורת שיווקית בתיאטרון גשר, תפקיד ששילב את אהבתי לתיאטרון עם הניסיון שלי בשיווק. הגעתי לשם אחרי שנים בעולם הפרסום והשיווק, ועבדתי עם אנשים מדהימים. אבל עם הזמן, העומס, השחיקה והפקקים הכריעו אותי, ובתקופת הקורונה הרגשתי שזה הזמן לחשב מסלול מחדש."

מה הוביל למעבר לתאילנד?

"אני זו שהעליתי את הרעיון למעבר. חיפשתי שינוי, רציתי לצאת מאזור הנוחות ולחוות חיים אחרים. אחרי שנים של קריירה אינטנסיבית, הרגשתי שהגיע הזמן להאט, לבלות יותר זמן עם המשפחה ולמצוא איזון בין חיים לעבודה. תאילנד נראתה לנו כמו המקום המושלם לזה – עם אורח חיים רגוע, טבע מדהים וקהילה תומכת. עופר היה פתוח לרעיון, וככל שחקרנו יותר, הבנו שזה יכול להיות הצעד הנכון עבורינו כמשפחה."

איך נראתה השגרה שלך אחרי המעבר?

"לקראת ההכנה למעבר, עם כל הדאגות שהיו לי, לא התעסקתי במה אני אעשה, לא חשבתי על זה באותו רגע. ובאמת, בהתחלה זה היה כמו חופשה ארוכה – ים, טבע, חוויות חדשות, חופש מוחלט. אני באה מבית שחינך לעבודה מסודרת, ואני רגילה לדעת לאן פניי מועדות, אז לקח לי זמן לשחרר, ולהתחיל לגלות את הדרך תוך כדי. אחרי כמה חודשים הבנתי שמשהו חסר לי. אני אדם שאוהב ליצור, לתרום ולהיות בעשייה, והרגשתי צורך למצוא דרך שתיתן לי משמעות גם במקום החדש."

מתי הכיוון המקצועי שלך התחיל להתבהר?

"זה קרה בהדרגה. בהתחלה הייתי כותבת בבלוג שלי על החיים פה, על הטיולים שלנו, מה אנחנו עושים, מחשבות וכאלה. זה בלוג שהיה לי עוד לפני הרילוקיישן, כשהפכתי לאמא, אז מבחינתי זה היה טבעי להמשיך ולכתוב על החוויות בתאילנד. אחרי כמה זמן פנתה אליי מישהי שגרה באי, היא קיבלה הרבה פניות מישראלים שבאו לטייל, לגבי המלצות ללינה, טיולים, אוכל וכדומה. היא הציעה לי להיות הכתובת למשפחות שזקוקות למידע. הרגשתי שיש לי מה לתרום, ויצאתי בפיילוט חינמי. פרסמתי פוסט והתחלתי לעזור לאנשים שהגיעו לקופנגן. משם זה התגלגל מפה לאוזן והחלטתי להפוך את זה למקצוע. במקביל למדתי קורס אימון במכון אדלר ועם הזמן הליווי הפך להיות ממוקד יותר במשפחות שבאות לרילוקיישן ולא לחופשה. התחלתי לשלב כלים מעולם האימון, אני מאמינה שחלק מהבידול שלי הוא היכולת לשלב הכנה טכנית עם הכנה מנטלית."

רוב חייך היית שכירה, איך היה המעבר לעצמאות? 

"זה היה מאתגר! הקושי להגדיר את עצמי מחדש – מלהיות שכירה בעולם ברור ומובנה, לעצמאית שממציאה את עצמה. מציאת האיזון בין אווירת החופש שיש בקופנגן לבין ההשקעה בעסק. הייתי גם צריכה ללמוד לשים בצד את הקולות של ה'מה יגידו' ולהאמין בדרך שלי. ובהיבט השיווקי, על אף הרקע שלי בשיווק, זה משהו אחר כשאת משווקת את עצמך."

מה עזר לך להתמודד?

"עופר בעלי הוא המעצב האישי שלי, עזר לי לבנות את המצגות- הוא תומך בי בדברים הטכניים. בנוסף נעזרתי בקהילה – קיבלתי תמיכה מחברים ומכרים, שגם עודדו אותי לצעוד קדימה, אני ממש מאמינה בלהעזר באנשים."

איך את מרגישה לגבי השינוי?

"מרגישה שאני בדרך הנכונה, שאני עושה משהו שאני אוהבת ומאמינה בו. אני גם נהנית מהגמישות בניהול הזמן שלי ומזה שאני יוצרת לעצמי את הדרך."

אם לא היית עוברת לגור בחו"ל, את חושבת שהיית עושה את השינוי הזה?

"סביר להניח שלא או שהיה לוקח לי הרבה יותר זמן להפתח לאפשרות הזו. בישראל יש יותר לחץ להתמיד בעבודה יציבה, והרילוקיישן נתן לי את ההזדמנות לחשוב מחדש ולבחור מסלול שמתאים לי באמת. אני לא מכירה את עצמי כמישהי שלא עובדת, אני חושבת שזו פריבילגיה מטורפת שיכולתי רגע לא לעבוד ולחפש מה אני רוצה לעשות. רילוקיישן הרבה פעמים מביא את ההזדמנות הזאת, שזו מתנה מדהימה, רק צריך לקחת אותה בשתי ידיים."

מה היית ממליצה למי שנמצאת במצב דומה?

"תני לעצמך זמן להבין מה את באמת רוצה, ואל תמהרי לקפוץ למשהו רק כי 'צריך'. 
היעזרי באנשי מקצוע במידת הצורך – ייעוץ קריירה, אימון אישי. אימון הוא אמצעי פרקטי להגשים מטרות וחלומות בטווח הקצר, ועשוי להיות מאוד יעיל, בפרט ברילוקיישן. 
הכנה מראש- תיאום ציפיות לפני שיוצאים לדרך. 
רילוקיישן הוא לא רק שינוי מקום – הוא הזדמנות לשנות את החיים שלך. תלוי רק בך איך תנצלי אותה."

איך את רואה את המשך הדרך המקצועית שלך?

"התחלתי לעשות מעגלי חיבור ותמיכה למשפחות שליוויתי. אנשים שעברו אצלי תהליך ליווי, מגיעים למעגל בו משתפים ברגשות ומנרמלים אותם. אני רואה בזה הרבה תרומה וערך, יש משהו בכוח של קבוצה, וזה כיוון שאני מאוד הייתי רוצה לפתח, במקביל לאימון וליווי."

איזו מתנה קיבלת מהרילוקיישן חוץ  מהתחום המקצועי?

"המתנה הכי גדולה היא החופש להכיר את עצמי מחדש ולחיות חיים שמתאימים לי. בנוסף, הילדים שלי הרוויחו המון: יכולת הסתגלות, להכיר ילדים מכל העולם, ללמוד אנגלית."

מה חסר לך חוץ מהמשפחה והחברים בישראל?

"בתור אחת שבאה מעולם התיאטרון והתרבות, זה הכי חסר לי."

הסיפור של טלי הוא תזכורת לכך שהרילוקיישן הוא לא רק שינוי גיאוגרפי, אלא גם הזדמנות לגדול ולהתפתח. במקום להיתקע בתחושת בלבול, תסכול, אובדן זהות, היא בנתה קריירה חדשה המשלבת מגוון יכולות וכישורים שלה. אם את שוקלת רילוקיישן או כבר ברילוקיישן מוזמנת לפנות לטלי לעבור תהליך אימוני שיתמוך בך ויאיר לך את הדרך ואם את שוקלת מעבר לקופנגן ומחפשת הכוונה או ליווי – טלי כאן בשבילך  באינסטגרם או באתר שלה.

הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.